שאלה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

09/09/2001 | 18:02 | מאת: טלי

שלום רב, בעקבות מחלה ממושכת ללא מקור מזוהה אושפזתי בבית החולים. בין הבדיקות שעברתי היתה גם בדיקה פסיכיאטרית. הרופאה הפסיכיאטרית קבעה אבחון שאינו מתאים לי ואינו נכון (אני מצויה הטיפול פסיכולוגי ממשושך, והמטפל שלי שלל את האבחנה באחת). אושפזתי לאחר שרופא במחלקה בבית החולים זימן אותי לאישפוז לצרך עריכת בדיקות ספציפיות. לאחר בדיקת הפסיכיאטרית הבדיקות שעבורן אושפזתי בוטלו ושוחררתי לביתי. נאמר לי שאין צורך להמשיך ולבדוק את המקור למחלתי, ויש צורך להמשיך בטיפול הפסיכולוגי. כמו כן במכתב השיחרור שקיבלתי מבית החולים נכתבו דברים לא מדוייקים לחלוטין, לדוגמא: נכתב שבמהלך האישפוז לא נמדד חום למעלה מ-37.1 בעוד שבציאות נמדד חום של 37.6 ו-37.8. ייתכן ומדובר בטעות אנוש, ושמדדי החום לא נרשמו כמצופה, ובכל זאת כל הנתונים יחד מעלים ספקות לגבי אמינות הדברים. כחודש לאחר האישפוז קיבלתי מכתב מרופא במחלקה שהעיד כי נמצאו ממצאים בבדיקות דם המסבירים את התופעות שבעטיין הגעתי לבית החולים, וכי למעשה יש שם ואבחנה לתסמינים, כמו גם טיפול. ברצןני לברר כיצד אני יכולה לשנות את האבחנה שנתנה על ידי הפסיכיאטרית שבדקה אותי? האם אני יכולה לבקש להכניס לתיק הרפואי שלי חוות דעת נוספת מהפסיכולוג שלי? או אולי רק חוות דעת נוספת ע"י פסיכיאטר מטעם בית החולים היא התקפה? ובכלל האם ניתן לעשות משהו בנידון? בברכה, טלי

10/09/2001 | 23:17 | מאת:

טלי שלום, השאלה היא לצורך מה את מבקשת לשנות את האבחנה ולהביא עוד חוות דעת מטעמך. אם אין לך סיבה ראויה לא יעשה שינוי של האבחנה. מכל מקום אין מניעה כי תבדקי ע"י פסכיאטר מטעמך ותבקשי לצרף את חוות דעתו לתיק ביה"ח.