תאונת דרכים+ עבודה- בהקשר של קצבת זקנה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

11/09/2007 | 21:27 | מאת: רועי

לעו"ד היקר שלום, עברתי תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה מלפני כ-4 שנים. בוועדות הרפואיות לנפגעי עבודה שבביטוח לאומי נקבעה לי נכות רפואית של כ- 70 אחוז. עפ"י גובה הקצבה שאני מקבל כיום, יוצא שהנזק הכולל שבתביעה עתידית מול חברת ביטוח של הרכב(פרטי שלי) נבלע במלואו, ולמעשה לפי מה שהבנתי אני צפוי לקבל רק 25 אחוז מכלל הנזק, בשל הבליעה. השאלה שלי- היא האם בעת חישוב גובה הנזק לתביעה, יש להתחשב גם בכך שקצבת זיקנה לא תשולם לי בהגיעי לגיל הזקנה, מפאת איסור כפל גימלאות? קראתי במס' מקורות שמן המקובל הוא לכלול בחישוב הנזק את אובדן קצבאות הזקנה, אך ביעוץ משפטי נאמר לי שבמצב שיש בליעה וגובה קבצת הנכות עולה לעין ערוך על קצבת הזקנה, אין לכלול את אובדנה בחישוב הנזק, אודה לדעתך בעניין, תודה רבה!

14/09/2007 | 11:09 | מאת:

רועי שלום וחג שמח לשאלתך אם התאונה היתה בשירות המעביד הרי שאינך זכאי לפיצוי בשיעור 25% מהתביעה אם זו נבלעת ע"י תגמולי המל"ל. לא ציינת את הגיל ואם אתה עובד כיום. יש לנתונים אלה השלכה לתשובה. קיצבת זיקנה משולמת למי שאינו עובד.יש מצבים בהם ניתן להוון את קיצבת הנכות מעבודה אם התאונה ארעה לאחר גיל הפרישה מעבודה. לצורך קבלת תשובה מוסמכת מוצע כי תתייעץ עם עו"ד המתמחה בתביעות נזיקין ודיני השיקום ולא תסתפק בתשובות שאתה מקבל בפורום זה או אחר באינטרנט.