דיסקציה ותאונת דרכים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

06/07/2007 | 12:48 | מאת: שלומית

שלום האם אפשר לקשור דיסקציה בעורק הורטברלי שגרמה לארוע מוחי עם חבלת צוואר (צליפת שוט) בתאונת דרכים שקרתה 8 חודשים קודם לארוע המוחי? תודה

07/07/2007 | 18:34 | מאת:

שלומית שלום השאלה היא רפואית במהותה. בפסיקה נקבע שיכול להיות קשר סיבתי אך כמובן שחייבת להיות חוות דעת התומכת בכך.

07/07/2007 | 19:34 | מאת: דר' גורן צבי

שלום שלומית. כפי שכתב לך עורך הדין. מדובר בסוגייה רפואית, ולכן את צריכה למצוא נוירוכירורג או נוירולוג שימצא בספרות הרפואית קשר סיבתי שבין פגיעה צווארית לבין קרע של העורק הורטברלי כ 8 חודשים מאוחר יותר. הגיונית זה נשמע שזה אפשרי, אבל מבחינה משפטית זה לא פשוט להוכחה.האם לאחר האירוע עשו לך בדיקת MRI של הראש ושל הצוואר? במידה ולא כדאי אולי לעשות ע"מ לחפש מבנה מולד שיכול אולי להסביר שאצל אדם "רגיש" פגיעה בתאונת דרכים בנלית יכולה הייתה לגרום לפגיעה המאוחרת. הווה אומר שאת ועורך דינך מחפשים מצב שנקרא - הגולגולת הדקה.בהצלחה.