רשלנות בחולה סופני [ללא הוכחה]

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

05/05/2007 | 23:21 | מאת: רמה

אבי בן 56 היה חולה מלנומה במצב קשה. הוא לא אושפז בבית החולים כל ימי המחלה. שרד הרבה מעבר לקיצבת החיים שהרופאים נתנו לו. יום אחד הוא חש בקשיי נשימה. בחדר המיון בהדסה עין כרם ייצבו את מצבו. אך אמרו לנו שזה ענין של מקסימום יום או יומיים. לנו זה לא היה נראה כי הוא תקשר אתנו שם ודיבר עמנו רגיל. כמו כן המכונות להם היו מחובר הראו על מצב יציב מאוד. לפתע הם הודיעו לנו כי מעבירים אותו למחלקת אונקולוגיה. לשאלתינו הם אמרו כי הכל ימשיך כרגיל ויהיה מחובר למכונות וישאר על אותו מטה. ההעברה נעשתה בצורה רשלנית ביותר. רופא אונקולוג מהמיון לווה אותו עם הנשמה דרך מכשיר אמבו. ועובד משק בית גלגל את המיטה. דלת חדר המיון היתה חסומה והיה עיכוב גדול בדרך. לאחר מכן היה בלבול במספר החדר בו הוא היה צריך לשהות. את מכשיר ההנשמה גלגל אחד מבני המשפחה. האחיות באונקולוגיה לא היו ערוכות למעבר. באמצע המעבר נתקעה המטה במכשיר ההנשמה. לדעתינו הרופא לא יכול היה להנשים כל הזמן הארוך הזה והופסקה ההנשמה באמצע. לאחר שהכניסו אותנו לחדר התחננו אליהם שלא יעבירו אותו למטת המחלקה לא ישאירו אותו למיטת המיון והם לא הסכימו. לאחר מכן רצינו להיות בחדר והם לא הסכימו בשום אופן. כל הזמן סילקו אותנו מהחדר תוך כדי הטיפול בו. לאחר כרבע שעה הם קראו לנו ואמרו שאלו הנשימות האחרונות שלו, עשו את עצמם כאילו הם הנשימו אותו. להערכתינו הוא כבר מת באמצע הדרך. גם הרופא הזוטר האונקולוג במיון אמר לנו שבאמת הוא לא שרד את ההעברה והטלטול ממיטה למיטה. רציתי לדעת האם ההעברה הכושלת למחלקה והזלזול המחפיר בניתוק ממכונת ההנשמה ללא הכנה רצינית והעברה נכונה ומסודרת אינה מצריכה את פיטורי הרופא הנ"ל. והאם אנחנו יכולים לדרוש פיצויים על העוגמת נפש המרובה שנגרמה לנו כאשר לאחר כל כך הרבה ימי מחלה וסבל בסוף רוצחים את האבא בכזו רשלנות. כמובן שאין לנו כל הוכחה למה שהיה שם. יש סיכויים לכזו תביעה? אודה לך על תשובה מהירה

22/05/2007 | 11:03 | מאת:

רמה שלום לצערי התשובה שלילית. גם אם תחושתכם לרשלנות רפואית תתברר כנכונה מבחינה עובדתית, הרי יקשה עליכם לקבל חוות דעת לגבי שאלת הקשר הסיבתי בין ההתרשלות לפטירה, שהיא תנאי להגשת התביעה.