בחירת מין העובר (באמצעות PGD)

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

19/04/2007 | 04:55 | מאת: דנה

שלום רב, רציתי לשאול: 1. מהו ההיבט ההלכתי של בחירת מין העובר, כלומר; מה אומרות הדתות השונות (יהדות, נצרות, איסלם) על כך? 2. ידוע לי כי בישראל; בחירת מין היילוד מותרת למטרות רפואיות בלבד (מניעת מומים חמורים ביילוד אשר היווצרותם תלויה בין השאר במינו). במקרים חריגים במיוחד ובמגבלות מחמירות ביותר ניתנים אישורים לבחירת מין היילוד גם למטרות שאינן רפואיות גרידא. אפוא, שאלתי היא; באילו מדינות בעולם בחירת מין העובר מותרת לא רק למטרות רפואיות? תודה רבה מראש, דנה

21/04/2007 | 12:24 | מאת:

דנה שלום בכתב העת רפואה ומשפט פורסמו מספר מאמרים בנושא מרתק זה וכן לאחרונה ערכתי ספר ששמו "הזכות לחיים ללא מום" לפרטים נוספים נא ר' באתר המשפט הרפואי www.med-law.co.il