שמירת הריון/חופשת מחלה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

02/04/2007 | 10:20 | מאת: לילך

שלום וצהריים טובים! ברצוני לדעת מה הם ההבדלים בין שמירת הריון לבין חופשת מחלה מבחינת התשלום של ביטוח לאומי- כניראה שבמקום שמירת הריון הם ינסו להזיז אותי לחופשת מחלה-מה זה אומר? י די לחוצ מכיוון שכבר שלושה חודשים אני לא עובדת והסיוט מול ביטוח לאומי לא ניגמר, לצערי הוא רק הולך ומתרחק.... אודה על תשובה מהירה חג שמח וכשר

07/04/2007 | 18:23 | מאת:

לילך שלום אם את עובדת במקום עבודה מסודר ואת בהריון. מותר לך ליטול חופשת לידה לפני הלידה ובלבד שיש לכך הצדקה רפואית (שמירת הריון למשל) אחרת העדרותך תחשב כחופשת מחלה וגם גם צריך אישור רפואי. ההבדל בין הזכויות עבור חופשת מחלה וחופשת לידה הוא בגורם המממן. מעביד או ביטוח לאומי. הזכויות שונות במובן זה שאת מימוש הזכות לחופש מחלה את מקבלת מהמעביד ואילו חופשת לידה מוכרת את מקבלת מהביטוח הלאומי. מכאן, שאם את בשמירת הריון את יכולה לפנות לביטוח הלאומי לצורך הכרה ואת התשלום תקבלי מהביטוח הלאומי לעומת זאת אם המעביד משלם על פי חופש המחלה לא תוכלי לקבל תשלום מהביטוח הלאומי.

20/09/2007 | 06:49 | מאת: סטודנט

האם מותר לי לטוס לחו"ל בזמן חופש מחלה

04/02/2009 | 00:19 | מאת: שלומית

שאלה: האם ניתן למורה העובדת ב"אופק חדש" של משרד החינוך, לצאת לחופשת מחלה לפני חופשת הלידה ובצמוד לה, תוך ניצול ימי המחלה שטרם ניצלה עד צאתה לחופשה? מה צריכה להיות הסיבה הרשומה בתעודת המחלה, כדי שזו תוכר כמחלה ותשולם ע"י המעביד? האם חייבים לשלם לה על כל ימי המחלה או רק על חלקם? תודה מראש, שלומית