האכרת חופשת לידה והתעמרות מעסיק

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

26/02/2007 | 11:16 | מאת: אבישג

שלום רב, רציתי לשאול כמה דברים בנוגע לאחותי שנמצאת כרגע בחופשת לידה. היא עובדת בכפר נוער כמדריכה מזה כשנתיים וחצי. בחוזה העבודה שלה כלולים מגורים בכפר. האם בזכאותה לבקש הארכת חופשת לידה ועדיין להתגורר בכפר? מנהל הכפר התעמר בה קשות מאז יציאתה לשמירת לידה. היא ילדה את תינוקה לפני הזמן (שבוע 36-7), ולפני כן שהתה כחודש בבית החולים במעקב שמירת היריון. רוצה לאמר שהשמירה היייתה מוצדקת לעילא ולעילא. לפני שהתאשפזה, כתב לה מנהל הכפר מכתבים קשים בהם טען כי אינו מרוצה מתפקודה (כאשר כל חוות הדעת שהיו לפני היו מעולות), וזאת כאשר בעלה מ"פ בגדוד חי"ר נלחם בלבנון בדיוק באותה העת. במקום לזכות לתמיכה ממקום המגורים והעבודה, היא זכתה ליחס בלתי הולם. לפני חזרתה לעבודה ב-6 למרץ, נודע לה מהמנהלת האישית שלה כי הלה לא זקוק לשירותיה וכי מעוניין לפטרה לאחר פסח. ברי שאינו יכול לעשות זאת לפני תום 45 הימים, אך האם אין בהצהרה זו דופי? האם הוא רשאי לשחרר הודעת פיטורין עוד בטרם חזרה לעבודה? לית מאן דפליג שזהו המשך ישיר של התעמרותו באחותי. אנו מעוניינים לפנות לייעוץ משפטי. היא זקוקה למגורים שם ואין היא מסוגלת להתפנות בהתראה קצרה מאוד. בעלה לא מכבר סיים לימודים אקדמיים ומחפש עבודה. אשמח לקבל את ייעוצך. תודה מראש, אבישג.

17/03/2007 | 16:21 | מאת:

אבישג שלום נושא השאלה הוא בתחום דיני עבודה. מוצע כי תתייעצו באחד הפורומים העוסקים בשאלתך, שם תוכלי לקבל תשובה יותר מוסמכת.