אחריות גוף ממשלתי על בריאות האזרח

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

06/02/2007 | 14:09 | מאת: רווית

שלום רב, לפני כשבועיים אבי, כבן 73, עבר דימום תוך מוחי. בהמלצות בי"ח בו היה מאושפז נכתבה בין היתר המלצה לביצוע בדיקת MRI. קופ"ח כללית בה הוא מבוטח לא אישרה את ביצוע הבדיקה! אנו כמובן מתכוונים לערער על החלטה זו אך יודעים במקביל כי הסיכויים נמוכים ולא ברור לנו עדיין למה? (אם לא במקרה כזה מאשרים MRI אז אימתי? האם משפטית תקף הניסוח הבא בערעור שיוגש למחוז הקופה: באם יחול שינוי לרעה במצב בריאותו של המבוטח, שינוי שיכול היה להמנע מאבחון בדיקת MRI, חלה אחריות על הקופה וינקטו כל האמצעים המשפטים ... האם הערעור יכול שיהיה חתום ע"י עו"ד? תודה על המענה רווית

10/02/2007 | 20:01 | מאת:

רווית שלום ההמלצה לבדיקה היא רפואית ולא משפטית לפיכך הערר חייב להיות נתמך בחוות דעת רפואית התומכת בטענתכם. ניתן לנסח את הערר בנוסח המוצע ככל שיש לכם המלצה רפואית לנטען.