שאלה לעו'ד יונתן דייויס

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

22/01/2007 | 03:28 | מאת: רונן

עו'ד דיוויס היקר שלום רב. ראשית תודה מקרב לב על תשובות רבות שנתת לי שעזרו לי מאד. אני נפגעתי יחד עם אשתי בתאונת דרכים חזיתית,לפני 3 שנים,שנינו איבדנו הכרה,אני נפגעתי קשה בראשי,פגיעות אורטופדיות,פנימיות,המון תופעות של פגיעת ראש קשה,נפשיות ועוד,ניקבעו לי אחוזי נכות גבוהים.המשפט שלי מתנהל במחוזי נגד חב' הביטוח. אשתי נפגעה באורח קל יותר נקבעו לה אחוזי נכות 20% והמשפט שלה נגד הביטוח מתנהל בבית משפט השלום. כפי שידוע לך חב' הביטוח עושה הכל על מנת למזער את הנזק וכך שהמשפטים שלי ושל אשתי נפרדים לחב' הביטוח הרבה יותר קל,עוקבים מצלמים ומה לא. ברצוני לציין שבעקבות התאונה חיי משפחתנו ממש נהרסה,אני לא עובד,אשתי כל הזמן תומכת בי ופשות זנחה את כל התביעה במשפט שלה וחב' הביטוח שמחה מאד. שאלתי:האם בתאונה משותפת שבה למעשה נפגעה משפחה שלימה ניתן לאחד את התיק למחוזי כתביעה כוללת? תודה מראש על תשובתך רונן.

27/01/2007 | 17:38 | מאת:

רונן שלום במקרה שהצגת בו הוגשו התביעות אין מקום לאחד התביעות. משמעות הדבר היא מחיקת התביעה של אשתך בבית משפט השלום ותשלום אגרה מיותרת. אך גם אם יאוחדו התביעות הן יתבררו בנפרד לפיכך אין כל טעם באיחודן.