ורידים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

22/06/2001 | 15:01 | מאת: רבקה

שלום רב, הספור מתחיל בזה שאמא סובלת מרגל מאד נפוחה וקשה לה לדרוך עליה , עד כדי כך שהיא מאבדת את התחושה בה כמעט. לאחר שנישלחה לרופא ורידים מיוחד דרך קופ"ח ,לא אזכיר שמות, אמר לה לאחר בדיקה כי אין לה בעית ורידים והנפיחות והכאב מגיע מבעית תפוח באגן הרגל שהיא צריכה לעבור ניתוח. לאחר שהתעוררה בעיה נוספת בגאסטרו ,ולשם היא נישלחה לבדיקה , אמר לה רופא הגאסרו כי הרגל ניראית רע מאד (וזאת ללא התמחות בורידים-ולאחר שבועיים מבדיקת רופא הורידים) והוא הפנה אותה ל סי טי רגל . בצילום נמצא סתימה כמעט מוחלטת של הורידים הפנימיים הגדולים וקטנים חיצוניים. המצב משם התדרדר לאישפוז דחוף בבי"ח , להזרקות של דילול דם ,ולסכנה ממשית לרגל. מה לדעתך המלומדת , אני רוצה לתבוע את רופא הורידים המהולל על רשלנות זוועתית . תודה מראש

23/06/2001 | 11:15 | מאת:

רבקה שלום, קשה לתת חוות דעת ע"פ המידע שמסרת. לפרטים כיצד תוכלי לפעול ומהן הפעולות שעליך לנקוטראי המדריך לנפגע ברשלנות רפואית באתר www.med-law.co.il

28/06/2001 | 00:21 | מאת: ש.י.

נראה כי יש רופא שכבר הביע דעתו שיש כאן רשלנות רפואית. אז הדרך קלה יותר. ברור כי אם יש רשלנות צריך עורך דין כדי לתבוע, אולם השאלה אם יש נזק לצמיתות. אחרת אולי לא כדאי להתחיל בכל התהליך, כי זה כרוך בהוצאות לא מבוטלות. על פני הדברים - סביר שיש רשלנות, כי בסופו של דבר מתברר כי הרופא המומחה לכלי דם לא צדק באבחנה, והיה פסקני מדי. לכאורה היה צריך להצביע על כל האפשרויות ולשלוח לבדיקות לשלול את האפשרויות השונות. אולי רצה לחסוך סי.טי. מצד שני, יכול להיות שאכן הרופא בדק, כפי שאת מציינת, ובזמן שהוא בדק אכן היה מצב שלא חייב סי.טי. או ברור נוסף. האפשרויות האלו צריכות להבדק על ידי מומחה רפואי, שיכוון על ידי עורך דין שמבין בתחום. בהצלחה והרבה בריאות.