הזנה מלאכותית של חולי דמנציה בשלבי חייהם האחרונים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

27/12/2006 | 17:51 | מאת: ענת

שלום, רציתי לשאול מה עמדת המערכת הרפואית בארץ באשר להזנה מלאכותית של חולים קשישים עם דמנציה כרונית שיש להם בעיות בליעה. האם המשפחה יכולה לבקש שהחולה לא יוזן בזונדה/ לא יעבור ניתוח להחדרת פג. מחקרים מראים שבאוכלוסיה ניתוח הפג לא יעיל להארכת החיים שיפור איכות החיים והחזרת יכולות תפקוד שנפגעו. השאלה מה באמת קורה בשטח? והאם כמו בארה"ב יש לפציינט ומשפחתו SAY בעניין?האם מתחשבים בצוואה שמשאיר הפציינט כשהוא עוד כשיר מנטאלית להחליט האם ברצונו להיות או לא להיות מוזן באופן זה. תודה ענת

30/12/2006 | 19:10 | מאת:

ענת שלום החל ממחצית דצמבר נכנס לתוקף חוק החולה הנוטה למות תשס"ז - 2006 לפיו רשאי אדם לעשות צוואה בחיים לגבי טיפול רפואי שייעשה בו במצב בו לא יהיה כשיר להביע דעתו. אחד המצבים הוא זה המתואר על ידך, אך בהעדר פרטים לגבי מצבו של המטופל והיות שהשאלה היא כללית לא ניתן להתייחס למקרה נתון. אשר לעמדת המערכת הרפואית, אני מניח שזו תשתנה לנוכח החוק האמור. קשה לי להעריך כיצד, היות ומדובר בחוק חדש הנתון לפרשנויות רבות.