פציעה במלחמה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

21/11/2006 | 11:41 | מאת: רקפת

שלום איני יודעת עם זה הפורום הנכון אך אשאל בכל זאת! בעלי נפצע במלחמה האחרונה בידו. כלומר היה לו שבר פתוח עם חצי קטיעה בזרת הימנית. הוא עבר ניתוח בכירוגיית כף יד .... לאחר החלמה הוא היה אמור לעשות פיזיוטרפיה אך לבסוף אמרו לו לא לעשות פיזיוטרפיה מכיוון שזה עלול לשבור את האצבע בחזרה. וכך הוא נשלח הביתה וחזרה לעבודה... הוא עובד בעבודה פיזית ומאוד קשה לו הוא סובל מכאבים...ומכיוון שאחוזי הנכות שלו מהצבא הם נמוכים - 10% אז הוא כבר לא תחת חסותם. אתמול הוא הלך לבדיקה (מיוזמתינו) אצל כירוג שהתנהג די באדישות (אולי כי הוא גם היה אחרון בתור ולא היה לו יותר כח) ואמר שמבחינתו אין בעיה שהוא ירים דברים כבדים... אז דברים כבדים אפשר....שזה גורם לכאבים חזקים ויכול לשבור את האצבע חזרה....ופיזיוטרפיה לא??? האם מותר לו לסרב לתפקידים בעבודתו מכיוון שקשה לו? האם מותר לפטר אותו? אם הוא רוצה לעזוב מעצמו את מקום העבודה האם הוא זכאי לפיצויים? (מכיוון שמקום עבודתו יעשה הכל כדי לא לשלם לו פיצויים) (*אנחנו מרגישים גם שהם מנסים לגרום לו לעזוב מעצמו...) אין אנו יודעים למי לפנות ומה לעשות מכיוון שאנו מרגישים ``שנפלנו בין הכסאות....`` והרופא של אתמול אמר שמבחינתו אין לו בעייה עם הרמת משקל כבד...ואמר לו שאם הוא רוצה שילך לרופא תעסוקתי....מה זה אומר? אשמח אם תוכל לעזור במשהו או אפילו להפנות אותנו לגורם מתאים! (וגם מכיוון שאין כל כך ביכולתינו להוציא הרבה כסף...)

27/11/2006 | 08:06 | מאת:

רקפת שלום ההחלטה על מסוגלות לעבוד או לא לעבוד היא החלטה רפואית. אם בעלך הוכר כנכה צה"ל הרי הוא זכאי לכל הזכויות ככזה ממשרד הבטחון בלי קשר לחומרת הפציעה. לפיכך מומלץ לברר את הזכויות במשרד הביטחון.