חוות דעת

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

19/10/2006 | 13:39 | מאת: שי

שלום רב לפני כשנתיים חליתי בסרטן הלימפומה וכתוצאה מכך כרתו לי את הטחול ועברתי טיפולים כימוטרפים כחצי שנה, כיום אני במעקב. ברצוני לציין שבמקום עבודתי המבנה שבו אני עובד עשוי מאזבסט ולאחרונה נודע לי שחומר זה מסוכן ועשוי לגרום למחלות קשות ובעיקר " סרטן ". שאלתי האם יש לי עילה להגיש תביעה כנגד המעסיק שלי ומה הם סיכויי, אציין שבתקופת מחלתי נעדרתי כחצי שנה ממקום עבודתי וכיום אני ממשיך בעבודתי באותו מקום, אבקש חוות דעתך וכיצד עלי לנהוג. לתשובתך אודה

21/10/2006 | 18:43 | מאת:

שי שלום השאלה הראשונה שעליך לברר היא האם נותר לך נזק מהחשיפה לאסבסטוס. תשובה לשאלה זו תוכל לברר אם תעמוד לבדיקה בפני ועדה רפואית המוסד לביטוח לאומי . לצורך כך עליך להגיש הודעה למל"ל ותביעה לכך שהמחלה תוכר כמחלה הקשורה לעבודה. אם המוסד לביטוח לאומי יכיר בך כנפגע עבודה כי אז הדרך פתוחה בפניך להגיש תביעת נזיקין בכפוף לכך שנותרה לך נכות. אם התביעה למל"ל תדחה עדיין יש לך אפשרות להוכיח את התביעה באמצעות חוות דעת מומחה.

22/10/2006 | 09:15 | מאת: שי

ראשית תודה לתשובתך נותרה לי רק שאלה כמה זמן עומד לרשותי על מנת לטפל בנדון והאם חל במקרה הנ"ל את עניין של חוק התיישנות. ושוב תודה לתשובתך