חוסר אחריות מצד רופא

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

06/05/2001 | 22:32 | מאת: תמר

שלום, אני בחורה בת 30 לפני 3 שנים בערך פניתי לרופא נשים בכדי שירשום לי גלולות למניעת הריון כאשר באתי לרופא הוא כלל לא בדק אותי (בשום צורה) לא שאל מדוע אני מעוניינת לקחת את הגלולות הדבר היחידי שהוא עשה זה לפתוח את המגירה ולהוציא דוגמיות של גלולות שהיו לו שם וכך במשך חצי שנה כל פעם באתי והרופא נתן לי את הגלולות ללא מרשם לאחר החצי שנה שבה זה נמשך שאלתי את הרופא אם צריך לעשות בדיקות דם ורק אז הוא שלח אותי לעשות בדיקת אולטרסאונד ובדיקות דם שיצאו תקינות וכך זה נמשך עוד חצי שנה ולאחר שנה שלמה באתי אליו ושאלתי אותו אם זה לא מסוכן לקחת שנה גלולות ברציפות ואם לא כדאי לי לעשות הפסקה (כפי שרופאים אחרים יעצו לחברות שלי לעשות) ותשובתו הייתה אין לך מה לדאוג את רזה ולא מעשנת אז לא יקרה כלום ואין לך מה לדאוג כעבור שנה וחודשיים עברתי ארוע של DVT קריש דם ברגל שתסחיפים ממנו הגיעו לי גם לריאות ונמצאתי בסכנת חיים כאשר הגעתי למיון עם הרגל הנפוחה שלדרוך עליה כמעט ולא יכולתי הסבירו לי שזה קרה בגלל הגלולות למניעת הריון לאחר בירור המטולוגי התגלה אצלי ליקוי בפקטור 2 ומסתבר שלמי שיש ליקוי כזה ולוקח הורמונים נמצא בסכנה גדולה להיווצרות קרישי דם שאלתי היא מדוע רופא הנשים לא התריע על כך שגלולות יכולות להיות כ"כ מסוכנות ומדוע הוא מחלק אותן כ"כ בקלות לכל דורשת? האם יש לי סיבה לתבוע את קופת חולים על רשלנות רפואית עקב הנזק שנגרם לי? חודש וחצי שכבתי בבית מבלי יכולת לקום מהמיטה ולקחתי כדורים של קומדין שסיכנו אותי בשיטפי דם עד היום הרגל חלשה ואני לא יכולה ללכת מבלי לגרוב גרב אלסטית כי אחרת הרגל מתנפחת לי וזה נזק בלתי הפיך אני מתנצלת על אריכות הדברים שכתבתי אשמח אם תענו לי בהקדם

08/05/2001 | 22:46 | מאת:

תמר שלום, המקרה שהצגת ראוי לבדיקה ויתכן שיש עילת תביעה. אני מציע כי תעייני במדריך לנפגע ברשלנות רפואית באתר www.med-law.co.il

13/05/2001 | 14:39 | מאת: רופא

אני מבין מאד לליבך אך עלייך להבין שאין כאן כנראה מקום לתביעה: עד לאירוע של ה DVT היית כמו מיליוני נשים אחרות המקבלות גלולות, לאף אישה לא מבצעים ולא צריכים לבצע, בדיקות לקרישיות יתר, אלא אם קיים סיפור אישי או משפחתי קודם. לכן הרופא לא התרשל, הוא לא יכול היה לחזות את האירוע. את כן יכולה לנסות ולתבוע אותו לגבי העובדה שהוא לכאורה לא הזהיר אותך אך יהיה זה בלתי אפשרי,לדעתי, להוכיח מבחינה זו רשלנות במיוחד בשל העובדה שאת מעידה שהרופא כן ציין בפנייך את גורמי הסיכון העיקריים וכיוון שייתכן שבכל השנים שטופלת אינך יכולה לזכור את ההזהרה, את צריכה לזכור גם שרוב הנשים מקבלות הסבר דומה ורק מיעוטן נמנע מלקחת את הגלולות. כמו כן לא מקובל לתעד בגיליון הרפואי הזהרות לגבי טיפול תרופתי "רגיל" אם כי אני מקווה שהנוהג יישתנה. רוב רובן של הנשים יכולות לקבל גלולות ללא כל חשש אך בכל זאת הזהירי את חברותייך ומכרייך מפני הסכנות שבגלולות.