רשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

03/04/2006 | 15:42 | מאת: לעו"ד דיוויס יונתן

לעו"ד יונתן דיוויס שלום! ברצוני לשאול אותך מ"ס שאלות בבקשה! 1. האם על כל רופא חלה חובת הגילוי כלפי המטופל. 2. חובת זהירות במתן טיפול מונע. אני אישה צעירה שעברתי סיפור של סרטן בצוואר הרחם,ניתוח נרחב +הקרנות. וכל זאת מפנה שלא נמסר לי מהרופא המטפל על מצבי {טרום סרטן}כל הזמן הסתובבתי עם פצצה מתקתקת מבלי שנאמר לי דבר,ויותר גרוע מבלי לקבל טיפול מונע בזמן. האם לא חלה עליו חובה ליידע אותי אודות מצבי,היכן כאן חובת הזהירות להזהיר וליידע אתהמטופל על מצבו.ודאי לא הייתי מגיעה למצב שהגעתי לצערי,למצב של 80% ריפוי. ושל זמן מורט עצבים 5 שנים בכדי לדעת שלא תהיי הישנות של המחלה.והסיכון שבבדיקות c.t.ו- pat . האם הם עצמם יכולים לגרום להישנות עקב הקרינה. 3. האם יש מקום לתביעה על רשלנות רפואית. מחכה לתשובה תודה רבה מראש.

07/04/2006 | 15:20 | מאת:

לשואלת שלום התיאור שלך מגלה עילת תביעה. אם לא נמסר לך המידע שהיה בו להקטין את הנזק או את סיכויי החלמתך ונגרם לך נזק הרי שיש לך עילת תביעה. כמובן שעליך להוכיח את הקשר הסיבתי והנזק באמצעות חוות דעת מומחה בהתבסס על האמור בתיק הרפואי שאותו יש להוציא לפני תחילת הטיפול. לפרטים נוספים ר' באתר המשפ]ט הרפואי www.med-law.co.il