מחלה גנטית נושוא דחוף

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

21/03/2006 | 14:45 | מאת: איטה

אני ובנותי נשאיות למחלה מאוד קשה ויש לי בן החולה במחלה זו הנקראת הגמה גלובולינמיה והיה לי בן וניפטר מאותה מחלה בנותי נשואות י בתי צריכה לעעבור בדיקת סישי שיליה בשבוע 11 להריון כאשר לעובר יש כבר דופק הפרופסור לגנטיקה אמר לבתי שאם היא רוצה את התשובה אם הכל בסדר והיא לא צריכה לעבור הפלה תוך שלושה ימים היא צריכה לשלם 1800ש"ח בלי תשלום שבועיים עד שלוש. זו בעיה מאוד קשה גם הזמן המתח שצריכים לעבור עצבים ואם צריכים לעבור הפלה יכול לגרום נזק לאם גם נפשי וזה כל הריון של כל שלושת בנותי הנשואות הודה אם תענה לי בדחיפות תודה מראש איטה

25/03/2006 | 10:22 | מאת:

איטה שלום ההחלטה אם להמשיך בהריון היא של בני הזוג. על הרופאים במעקב הריון למסור את המידע הרלבנטי על מנת שבני הזוג יקבלו החלטה מושכלת. אי מסירת המידע ולידת ילד בפגם עלולה להביא לתוצאה משפטית. לעומת זאת אם נמסר המידע וההורים החיטו להמשיך בהריון ונולד ילד עם פגם ההורים יישאו בתוצאות. ככל שהמידע אודות הפגם נמסר בשלבים המוקדמים של ההריון כך ניתן להפסיקו מוקדם יותר. זכות בני הזוג לפנות לועדה להפסקת הריון הנמצאת בכל בית חולים אשר תעזור לבני הזוג להחליט אם להמשיך בהריון או להמשיך אותו בפיקוח.