פגיעה במיתרי הקול במהלך ניתוח להסרת בלוטת התריס.

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

05/02/2006 | 16:31 | מאת: בעז יונה

המדובר באשה כבת 40 אם לתשעה, שעברה לפני יותר משלושה חודשים ניתוח להסרת בלוטת התריס. כתוצאה מן הניתוח נפגעו מיתרי הקול, ועד עתה למרות טיפולים מרובים, היא מדברת בקול חלש וצורמני ומתוך קושי רב. כמובן שהדבר מקשה מאוד על תיפקודה. שאלתי האם יש עילה לתביעת רשלנות רפואית ו\או עילה לתביעת נכות מהבי"ל? תודה מראש. בעז יונה - עמותת חן וחסד חצור הגלילית

11/02/2006 | 22:20 | מאת:

בועז שלום התשובה נראית חיובית על פני הדברים. הסיכון של פגיעה במיתרי הקול במהלך הניתוח היה צריך להיות מובהר למטופלת והיה עליה להחליט אם היא מוכנה לקחת את הסיכון או למצוא חלופה אחרת עם סיכון קטן יותר. בהעדר ידיעה על היקף הנזק איני יכול לחוות דעה לגבי הפניה לביטוח לאומי. רצוי שתתייעצו עם מומחה לא. א.א.ג אשר יחווה דעתו לעניין הנכות. אם היא עולה על 50% הרי שלמטופלת יש זכות לתבוע גמלאות מהביטוח הלאומי על פי נכות כללית ובלבד שהיא פחות מגיל 60.