פוליסת ביטוח חיים/אובדן כושר

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

01/02/2006 | 10:18 | מאת: דינה

אני בת 56 מורה במקצועי. לפני כשנה החליטה הוועדה מטעם משרד החינוך על הפסקת עהודתי בשל מצב בריאותי [לחץ דם וצנתור, אורטופדיה וצרידות] ויצאתי לפנסיה מוקדמת. חב' הביטוח סירבה לי לאשר לי תשלום חודשי בגין אובדן כושר עבודה מהסיבה שאני מסוגלת לעבוד ! פניתי לחברה באמצעותעו"ד ואז חב' הביטוח הפנתה אותי למומחה מטעמה שגם הוא קבע שאני מסוגלת לעבוד. הם לא משתכנעים שלאור גילי ומצבי והכשרתי איני יכולה לעבוד בכל עבודה אחרת במיוחד שכל החיים הייתי רק מורה בכיתות א-ב. אני רוצה לתבוע לבד בלי עורך דין. האם עליי לצרף לתביעה חוו"ד מומחה בכל המחלות שיש לי? או שמא אפשר להגיש חוו"ד אחת של רופא תעסוקתי? והאם יש מומחים פרטיים שהם מומחים תעסוקתיים או שמספיק האישור של הוועדות הרופאיות של משרד החינוך?

02/02/2006 | 23:07 | מאת:

דינה שלום המומחה המתאים למקרה שהצגת הוא רופא תעסוקתי אשר יחווה דעתו לגבי עיסוקך במקצוע ההוראה מחד וחוסר יכולתך לעסוק במקצוע אחר אליו הוכשרת. הקובע בעניין זה הוא כיצד מנוסחת הפוליסה. לעניין זה מוצע כי תיוצגי ע"י עורך דין ולא תפעלי לבד.