אובדן כושר עבודה לחולה "שהבריא" ממחלה ממושכת .

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

05/01/2006 | 02:43 | מאת: רינה

לעו"ד דיוויס שלום רב אודה לך מאוד באם תוכל לענות או לפחות להבהיר לי כיצד חברת בטוח אמורה להתיחס למקרה שלנו : בעלי בן 52 ועבד כ 20 שנה ברציפות כמתכנת בכיר ועסק בפיתוח מערכות תיקשורת מתוחכמות ומורכבות . לפני 8 שנים החלה אצלו הדרדרות בתפקודו בעבודה הוא סבל מהקאות בבקרים , מחולשה רבה , עיפות וחוסר ריכוז ולמעשה הפסיק לתפקד כמקודם . הוא לא התפלא כי די מהר גם פוטר מעבודתו . בבדיקות שעבר התגלה שהוא סבל מהדרדרות בתפקוד הכליות , והגיע עד לדיאליזה ! חברת הבטוח בה היה מבוטח בבטוח מנהלים הכירה במצב א.כ.ע של בעלי ללא בעיות משפטיות מיוחדות וזאת ממש החל מהיום שבו פוטר מהעבודה עקב המחלה והוא מקבל כל חודש פיצוי בגין א.כ.ע הנ"ל ! בינתיים הוא עבר השתלת כליה ומצבו השתפר מעט אולם הוא עדיין סובל מבעיות חדשות בשל התרופות הרבות שהוא מקבל נגד דחיה וכן תרופות אחרות שהוא לוקח עכשיו... כאשר חזרנו מההשתלה , הדבר הראשון שבעלי ניסה לעשות זה לקחת קורסים מקצועיים במכללת "סלע" ובבמכללת "ג'ון ברייס" על מנת לשוב לעבודה אך אז הסתבר לו כי 8 שנים בהם לא עבד כלל הם כמו שנות דור מבחינת ההתפתחות הטכנולוגית בתחום המחשבים והתקשורת , והוא הבין די מהר כי הלימודים האלו הם חסרי תועלת לחלוטין וכי הוא כבר אינו מסוגל לקלוט חומר טכני מורכב ומתקדם כמו הסטדנטים הצעירים שלומדים איתו. הוא פשוט נשבר לגמרי ועזב את הלימודים ( למרות ששילם שכר לימוד מראש) !!! כעט חברת הביטוח מצפה ממנו שישוב לעבודה ומתכוונת להפסיק את התשלומים כיוון שלדעתה הוא כבר אינו בא.כ.ע מבחינה רפואית. ע"פ פוליסת הבטוח של בעלי , ניתן לחייב אותו לשוב אך ורק לעבודה מהסוג שבה עבד קודם : - ז"א כתוכניתן פיתוח מערכות Real Time Embedded . ואת זה הוא כבר לא מסוגל לעשות , ולא בגלל מחלה כלשהי , אלא פשוט בגלל שלא עבד 8 שנים והוא מנותק לחלוטין מהטכנולוגיות הנוכחיות ומשפות הפיתוח שעובדים היום מפתחים וכן הוא אינו מכיר כלל את כלי הפיתוח שעובדים איתם היום בתעשיה , ובגילו כבר ברור לו אינו מסוגל לשוב וללמוד כמו בחור צעיר . שאלתי היא כזו : האם "אבדן כושר עבודה" יכול להיות רלונטי גם בשל סיבות לא רפואיות אלא גם כמו המצב של בעלי שהוא למעשה באבדן כושר עבודה בגלל שלא עבד 8 שנים , והוא מנותק לגמרי מעולם המחשבים , כלי הפיתוח והשפות של היום , וכבר אינו מסוגל ללמוד ולהתעדכן על מנת לשוב לעבודה מהסוג בה עבד קודם ? אני מודה מראש על תשובתך המלומדת בברכה רינה

05/01/2006 | 19:52 | מאת:

רינה שלום אמנם נקלעתם לסיבוך משפטי מבחינת פרשנות הפוליסה. המבחן לאי כושר עבודה הוא אובייקטיבי. לפיכך מומלץ כי תפנו לעו"ד המתמחה בדיני ביטוח על שיפנה לחב' הביטוח וינסה לשכנע את החברה כי בעלך לא מסוגל לעבוד במקצוע שהוגדר בפוליסה אף לא לאחר מאמץ סביר להקטין את הנזק. אם חב' הביטוח תסרב יתכן שלא יהיה מנוס אלא להעמיד את סירובה למבחן משפטי.

05/01/2006 | 22:12 | מאת: רינה

תודה על תשובתך עו"ד דייויס , אני מבקש לשאול באופן עקרוני ( בלי קשר לבעיה הפרטית שהצגתי קודם ) : האם פוליסה שקובעת כי המבוטח נחשב כמי שאיבד את כושר עבודתו כאשר נשלל ממנו לעסוק בעיסוק או המקצוע בהם עסק לפני קרות מקרה הביטוח. . . האם הכוונה לאי יכול העיסוק במקצוע - רק בשל בעיה רפואית , או גם במקרה שבו המבוטח אינו יכול לעסוק במקצוע לא בגלל מחלה רפואית אלא מפנישהוא מבוגר ולא עבד המון שנים ואינו מסוגל ללמוד ולקלוט חומר על מנת להתעדכן ולשוב לעסוקו הקודם ? אודה לך מאוד אם תוכל להתיחס לשאלה זו רינה