צינתור ולוקמיה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

04/01/2006 | 22:05 | מאת: רונן

שלום רב לפני כשנה אבי עבר צינתור, ביום הצינתור נעשו בבית החולים בדיקות דם ותוצאותם היו תקינות. זהו הצינתור החמישי שלו במספר, שבו הטכנס לגופו גם זייפר. שבוע לאחר הצינתור הרגיש לא טוב: כאב גרון וכו'. הרופא קבע שזו שפעת. לאחר שטיפול באנטיביוטיקה לא הועיל, הוחלט על בדיקות דם שתוצאותיהן היו גרועות ביותר - וזאת פחות משלושה שבועות לאחר הבדיקות התקינות. הוא אושפז מיד,הוגדר כחולה בסרטן הדם -לוקמיה. קבל טיפולים כימוטראפיים ולאחר כחודשיים הוא נפטר - חודשיים לאחר פריצת המחלה. שמעתי שקיימת אפשרות שהצינתור מהווה טראומה לגוף ולכן היווה טריגר לפריצת המחלה (שאולי קיננה בגופו באופן פאסיבי?), אולי לא היה צריך לצנתרו. אן אולי עקב פעולות מסויימות בצינתור -אשר גרמו לו זיהום ובעקבות הזיהום הגוף היה חלש ולכן התפרצה המחלה? שמעתי כי קימים מחקרים החוקרים את הנושא והקשר בין לוקמיה וצינתורים-יכול להיות שאדם שעבר חמישה צינתורים היו צריכים למנוע ממנו את הצינתור האחרון יש בסיס משפטי?

05/01/2006 | 19:47 | מאת:

רונן שלום השאלה אינה משפטית אלא רפואית ועל כן עליך להפנותה לפורום הרפואי המתאים. מבחינה משפטית אין קשר סיבתי משפטי המקים עילת תביעה רק בריאות