שיקום

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

27/11/2005 | 04:47 | מאת: גלית

שלום רב אבי בן 59 ,חלה לפני 3 חודשים בקדחת הנילוס,הוא מאושפז במחלקה השיקומית בבית חולים שמואל הרופא מזה חודשיים.הצוות הרפואי מדווח על שיפור רב במצבו(גם אנחנו מתרשמים מכך כמובן) וממליץ בחום רב על המשך שיקום בבית החולים.קופת חולים אינה מאפשרת זאת בטענה שאין כל שיפור במצבו,אנו מרגישים חוסר אונים נוראי,ברור לעין שמצבו השתפר מאוד,וכאמור יש תמיכה מלאה של הצוות השיקומי,אבל אין עם מי לדבר. הבנתי כי קיים חוק המורה על 3 חודשי שיקום,האם אכן יש כזה?ומה עלי לעשות?לפי קביעה של הקופה עלינו לשחררו בעוד 3 ימים.אנא עזרתך. בכבוד רב ובברכה.

03/12/2005 | 10:23 | מאת:

גלית שלום התשובה שלילית. חוק זכויות החולה קובע שהמטופל זכאי לטיפול רפואי נאות לפי הרמה המקצועית וההסדרים הקובעים במערכת הבריאות.