טיפול לקוי בחתך אגודל - לתביעה?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

23/07/2005 | 00:53 | מאת: שרי

עו"ד דיוויס יונתן, שלום בתאונת בית ביולי 2003, נגרם לי חתך בצד הרדיאלי של אגודל היד מזכוכית שבורה,עבה. הובהלתי למיון במצב דימום מסיבי, ללא יכולת תזוזת האצבע, מלווה כאבים עזים, על סף אבדן הכרה. במיון, בוצע נקיון הפצע ונסיון עצירת הדימום *ע"י מתן טיפול מקומי. יצויין: * בוצעה תפירת הפצע בהרדמה מקומית - ללא מעורבות חדר ניתוח ! * טרם השחרור התלוננתי על אבדן תחושה באגודל. "זה מההרדמה.....!" הגיב. * לא בוצע צילום רנטגן במיון, לפני ו/או אחרי מתן העזרה הראשונה במכתב השחרור רשם הרופא על דעתו הוא ודעתו בלבד נתונים לא מדוייקים: * טווח תנועות מלא * ללא חסר נוירולוגי * חיסון טטנוס * גידים תקינים * חבישה סטרילית * שחרור - (שוחררתי במיידי) התוצאה בפועל לאחר השחרור: 1. זיהום ממושך מלווה אודם ונפיחות עזה, כאבים, המטומות וטיפול אנטיב' ממושך. 2. חתך דיגיטלי - עדיין חוסר תחושה, שנתיים. 3. הגבלה בכיפוף ותנועות האגודל, זמן ממושך. ברנטגן אמבולטורי - פגיעה גם במפרק שלא נבדק ולא טופל !. האצבע נותרה מעוותת. 4. רק חודש אחרי, במסגרת מעקב מומחה כף יד,הומלץ על ניתוח דיגיטלי - "לא מבטיח.!" כדברי הרופאים, להחזרת התחושה באצבע. בהתייעצות עם מספר רופאים מובילים בתחום - פה אחד, היה לנכון להגיש עזרה ראשונה בתנאי ניתוח שכן, ניתוח דיגיטלי לחיבור העצב כעבור חודש - קלוש ביותר ! מלווה חתך אורך האצבע, חיפוש קלוש לגילוי קצות העצב, לבד הסבל שאינו מבטיח החזרת תחושה. לאור ספקות הרופאים, ויתרתי על הניתוח האלקטיבי, לדעת רוב. אני נחושה להגיש תביעה.הרופא התורן במיון התרשל. מה יאמר האדבוקט? תודה רבה על הייעוץ המשפטי, תבורך על תרומתך הרבה בפורום.

23/07/2005 | 19:16 | מאת:

שרי שלום על פני הדברים נראה שיש לך עילת תביעה. אי ביצוע צילום רנטגן בסמוך לטיפול הראשוני מהוה הפרת חובת הזהירות של הרופא, נראה שיש גם התרשלות במעקב בכך שלא הומלץ לך להשלים את הטיפול בין היתר בירור שהעצב לא נפגע בעת השחרור, ואי הפניתך להמשך מעקב. הייתי ממליץ לך להתייעץ עם מומחה לכירורגית כף יד וכמובן עם עו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית. אשר לסיפא תודה על החיזוק. הסיפוק שלי הוא במתן עצה המסייעת למשתפי הפורום