בדיקת אבהות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

15/07/2005 | 16:15 | מאת: שלמה

עו"ד יונתן שלום האם יש אפשרות לבצע בדיקת אבהות באופן עצמאי ללא אישור בית משפט במסגרת הליכי גירושין והאם המסמך יכול להוות מסמך משפטי ואם כן יש אפשרות לבצע היכן ומה הפרוצדורה לתשובתך אודה

16/07/2005 | 10:26 | מאת:

שלמה שלום בדיקת אבהות היא בדיקה גנטית המבוצעת במוסד רפואי מוכר באמעות בדיקת דם אשר נלקחת בהסכמה מהאב והצאצע. ניתן לבצע את בדיקת האבהות גם מחוץ לכתלי בית המשפט ובלבד שהצדדים יסכימו שתוצאות הבדיקה ישמשו כראיה. הדבר דומה לבדיקת פוליגרף אותה נדרש לעשות מבוטח לבירור גירסתו. בד"כ הבדיקה נעשית לפני ההלכים המשפטיים ועל מנת למנוע אותם. על מנת להבטיח שהזכויות שלך תשמרנה רצוי מאוד להתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני משפחה לפני נקיטת כל פעולה.