המתת חסד

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

26/06/2005 | 09:54 | מאת: רון

ידוע לי שיש טופס מיוחד שעליו יש לחתום כדי שאם יהיה מצב של מחלה סופנית או דימנסיה רצינית, אפשר יהיה לא לתת טיפול מציל חיים או מאריך חיים, או ניתוק ממכשירי החיאה. היכן משיגים טופס כזה. במידה ולא ניתן להשיגו ללא טיפול של עו"ד מה כן ניתן לעשות?

27/06/2005 | 16:56 | מאת:

רון שלום כווונתך לטופס הוא למה שמכונה "צוואה בחיים" מושג זה לא מוסדר בחוק וקיימת הצעת חוק החולה הנוטה למות אשר נדונה כיום בכנסת. בתי המשפט מכירים בבקשה שלא להאריך חיים רק במקרים חריגים בחומרתם וגם זאת לפי נסיבות מיוחדות של המקרה שבו יש חוות דעת שאין סיכוי לחיי הנוטה למות.