אי ידיעה ורשלנות .

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

06/12/2000 | 01:01 | מאת: ירונה

כשהייתי בהריון עברתי ניתוח בטן להוצאת ציסטה. בגלל RH שלילי דנו הרופאים ביניהם אם לתת לי זריקת אנטי D , בסוף החליטו לא לתת לי, אבל התינוקת נולדה עם צהבת על רקע של אי התאמת RH . היא עברה טיפול של החלפת דם, ואישפוז ממושך, בהריונות הבאים עברתי מסלול לא קל , נאלצתי לעבור מספר דיקורי מי שפיר בהריון לצורך מעקב אחרי העובר, עברתי הרבה בדיקות דם, ואולטרא סאונד, בשבוע 38, הופעלה לידה, דבר לא נעים כשלעצמו. ואין מה לתאר את החרדה המתמדת בה הייתי בהריון. המקרה שלי הוא נדיר, היות ומונעים מצבים של סיבוכי RH ע"י הזרקת אנטי די, את הסטאג' בענין עושים במקומות בהם לא מזריקים אנטי די, או למשל בעליה מאתיופיה שם לא ידעו על דבר כזה. באחד ההריונות האחרונים אמר לי רופא, שבעצם היו צריכים לתת לי אחרי הניתוח 2 מנות של זריקת אנטי די. וזה היה מונע את הסיבוך שהיה לי. רופא אחר אמר לי שזה לא בטוח, וגם אם היום יודעים את זה , הרי שלמדו מהמקרה שלי . עד כמה אפשר לומר שהיתה פה רשלנות, או שמא היה זה שיקול רפואי מוטעה?

06/12/2000 | 23:46 | מאת:

ירונה שלום, קשה לומר ע"פ תאורך שהייתה רשלנות, אולפ גם אם תוכיחי התרשלות עדיין את צריכה להוכיח שנגרם לך נזק, ולפי תיאורך את וילדיך בריאים וטןב שכך.

07/12/2000 | 11:45 | מאת: ירונה

נזק לילדים לא נגרם, אבל לי, הייתי אומרת שכן, אבל בהחלט הרבה עוגמת נפש, אבל למען הצד אציין, שהרבה בדיקות שאינן בסל הבריאות, ועולות הון תועפות, הקופה שילמה ללא ציוץ מיותר בעקבות ההסטוריה שלי, זה אומר דרשני לא?