צינתור

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

22/10/2000 | 16:51 | מאת: יוסי

האם ניתן להוכיח רשלנות רפואית כאשר בצינתור ראשון נתגלתה חסימה ב LAD שנפתחה בעזרת בלון ו STENT. לאחר פחות מחודשיים התעורר חשש לחסימה חוזרת, וכאשר ביקשתי את סרט הצינתור הראשון לצורך ביצוע צינתור חוזר בבי"ח אחר, התברר כי "לא מוצאים" את הסרט הנ"ל. הדבר נראה גרוע יותר לאור העובדה שבצינתור החוזר התגלתה חסימה של למעלה מ 50% ב LEFT MAIN שהצריכה ניתוח מעקפים דחוף. האם לאור האמור לעיל יהיה סביר להניח כי הנזק ב LEFT MAIN נגרם במהלך הצינתור הראשון (אין זכר לנ"ל בדוח הצינתור הראשון), בציחוד לאור העובדה כי סרט הצינתור הראשון "נעלם"? תודה על תשובתך

22/10/2000 | 18:44 | מאת: משה

בהמשך לשאלתו של יוסי תוך כמה זמן סביר שיתרחש RESTENOSIS של STENT ? האם ניתן לתבוע את המצנטר על התרשלות במקרה שכלי דם כלילי שהורחב נסתם מחדש תוך פרק זמן קצר מהסביר ?

23/10/2000 | 00:42 | מאת:

משה שלום, נראה לי שהתשובה שלילית. המנתח אינו מבטח שאחראי במקרה של כשלון רפואי. יש לזכור כי לא כל טעות תפורש כרשלנות, לא כל שכן כשלון טיפולי שאינו קשור לאחריות הרופא. אולם כמו בכל מקרה יש לבחון את העובדות והנסיבות.

23/10/2000 | 00:38 | מאת:

יוסי שלום, מבלי להיכנס לשאלות הרפואיות של קשר סיבתי בין הנזק הסופי וסיבת החסימה, הרי אם סרט הצינטור אבד ונגרם לך נזק, הרי עומדת לך עילה לתביעה מכוח חוק זכויות החולה. כדאי לבית החולים "למצוא" את הרשומה כי הנזק שיגרם לו באיבוד סרט הצינטור גדול מהנזק שיגרם לו אם מתביעתך לרשלנות רפואית עם ויכוח בשאלת הסיבתיות.

23/10/2000 | 10:41 | מאת: יוסי

תודה על תשובתך.

28/10/2000 | 19:38 | מאת:

יוסי שלום, שאלתך היא שאלה שברפואה, מוצע שתפנה לפורום רפואה פנימית או תתיעץ עם קרדיולוג באשר לתשובה. בהצלחה.