טעות אבחון חמורה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

09/08/2000 | 12:37 | מאת: אנונימי

בני סבל מיום לידתו מפגם בשוער הקיבה. פנינו שוב ושוב לרופא שקבע כי הוא בריא ויש לו גזים. בדרך כלל פגם כזה מאובחן בגיל 3 שבועות. בגיל 7 שבועות כשפנינו לביה"ח מיוזמתינו התברר שהילד עם סתימה מלאה, בוצע בו ניתוח חירום. הרופא המנתח אמר לי כי בכל שנותיו כמנתח לעיתים נדירות מזדמן לו לראות מצב שכזה. עקב ההקאות המרובות הילד סבל מכויות בושט, ומריפלוקס ועד היום סובל מבעיות שינה (כמעט לא ישן, עקב מצוקת הרעב). הרופא שטעה הוא ראש מחלקה... אם היינו ממשיכים בעקבותיו, ילדי היה מת (חו"ח) - מרעב. היום בני בן 8 חודשים. יש מקום לתביעה?

20/08/2000 | 22:02 | מאת:

לפונה האנונימי שלום, כדי להוכיח שהאיחור באיבחון מחלתו של הילד מגיעה לכדי רשלנות רפואית, יש להראות כי אמנם ניתן היה לאבחן את הפגם בשבוע השלישי לחייו וכי הצוות הרפואי התעלם מהסימנים ומהנתונים שעמדו לפניו, זאת ניתן לעשות באמצעות חוות דעת של רופא כירורג ילדים באמצעות הרשומה הרפואית שבה יש תיעוד של כל האבחנות והפעולות הרפואיות הרלבנטיות. בהצלחה.