als

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

26/02/2007 | 21:26 | מאת: דנה

שלום רב אמא שלי הובחנה לאחרונה ב-observation-patient under observation susp mnd susp-als bulbar paralysis לפי eng אין לשלול als היא בת 72 יש לה שיתוק או הפרעה בבסיס הלשון וקשה לה לדבר כנראה גם במיתרי הקול היא עומדת לעבור בדיקות באישפוז, לפי הסבר הנירולוג יש לה מחלה דומה לניון שרירים כלומר פגיעה בעצבים שקשורים למוטוריקה הסביר שיש גם תרופה שהיא לא לגמרי עוזרת ושהפיניש של המחלה מוות נורא ביותר אשמח אם תוכלי להסביר לי איך והאים אפשר לשלוט בקצב התפתחות המחלה ?והאם יש פורום בעברית שעוסק בתחום האם יש דרך כלשהיא למנוע את התפתחותה? תודה רבה

27/02/2007 | 07:23 | מאת:

שלום רב קודם כל יש לאבחן את הבעיה עד הסוף לפני להגיע למסכנות . הרבה פעמים החשד אינו מבוסס מספיק , או מדובר במחלות אחרות עם ביטוי חיצוני דומה . הייתי ממליצה לקחת את האם לבדיקה נוספת אצל פרופסור שדה מבית חולים וולפסון שמומחיותו זה מחלות שריר ובדיקת EMG . אם מדובר במחלה ניוונית אין מניע אפקטיבית אומנם נותנים טיפול בRILUZOL , חומר עם פוטנציאל מסויים להאטת המחלה . עיקר של הטיפול הנו תמיכתי , פיזיוטרפיה , מכשיר לשיפור נשימה הלילית , ריפוי בדיבור , מעקב .