פגיעה עצבית לאחר טיפול שיניים כושל

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

23/02/2007 | 12:21 | מאת: רווית

שלום ד"ר אנקה. לפני כשנה עברתי טיפול שיניים כושל שבעקבותיו אני סובלת מכאבים כרוניים, קבועים. איני בטוחה אך ישנו חשש לפגיעה עצבית, אני אמורה לעלות להדסה עין כרם מחלקת כאב אך יש עוד זמן וכמה דברים מטרידים אותי ואני זקוקה לעזרתך. נאמר לי על ידי רופאה לטיפול בכאבי פנים ולסתות כי אם נפגע עצב אז הפגיעה היא שהעצב שולח למוח שדר של מגע והמוח מפרש באופן שגוי ככאב (עליי לציין כי מעולם לא חשתי תחושה של איזור רדום/משותק בפנים) הרופאה אמרה שזוהי פגיעה מסוג אחר שהעצב לא גורם לשיתוק אלא לפרוש לא נכון של המוח את השדר. אני מאוד מוטרדת ומפוחדת הייתי רוצה לדעת אם ישנה אפשרות כי פגיעה כזאת היא לצמיתות או שבמהלך הזמן זה עובר והאם ישנה בדיקה, צילום שקובע בוודאות כי ישנה פגיעה עצבית? כי די נמאס לשמוע רק השערות מפי הרופאים. בתודה מראש.

25/02/2007 | 22:47 | מאת:

שלום רב חבל אך הרופאים בד"כ משתמשים בהשערות כלא כל דבר בגוף מטמטיקה וניתן מראש לדעת . טיפול שיניים יכול לגרום נדיר לפגיע עצבית אך אז ניתן לבצע דלימיטציה של הכאב לאיזור מעוצבב על ידי עצב מסויים ולזה צריך בדיקה נוירולוגות . אם הכאב לא בטרטוריה של עצב מסויים אך אין פגיעה עצבית . אם קיימת פגיעה עצבית תלוי בעומק שלה , שיטחית זה נגמר מהר תוך מספר חודשים , פגיעה עמוקה יכולה להיות בלתי הפיכה כל טוב