trigeminal neuralg

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

25/11/2006 | 19:58 | מאת: יעל

אמי, בת 69 סובלת זה מספר שנים מהמחלה הנ"ל. היא מטופלת בטגרטול ובזמן התקף המינון עולה עד 800 מ"ג ביום, דבר שמחליש ומנטרל אותה לחלוטין. האם יש דרך טיפול נוספת? אולי אלטרנטיבית, או כל רעיון אחר? אשמח לדעת. תודה, יעל.

03/12/2006 | 20:47 | מאת:

שלום רב הטיפול הקלסי בנוירלגיה הנו תרופתי ובעיקר תרופות ממשפחת האנטיאפילפטיים כמו טגרטול ואחרים . במקרים קשים שלא מגיבים לטיפול תרופתי ניתן לבצע טיפול כירורגי שבזמנו היה הזרקת גליצרול (סוג אלכוהול הממיס את העצב ) לתעלת העצב , עם תופעה משנית לחרס העצב שזה העלמות הכאב והתחושה באותו האיזור טיפול כירורגי יותר חדיש הנו VASCULAR DECOMPRESSION בהנחה ומדובר בלחץ של כלי דם על העצב עם גירוי וכאב משני . לגבי כך מבצעים MRI של העצב ונוירוכירורג שוקל את נכונות הביצוע . ניתן גם להשתמש בטיפול חיצוני , אם רק מדובר באיזור מוגבל של כאב בפנים , וזה משחה חריפה וסורפת ששמה ZOSTRIX יש גם תרופות ממשפחה אחרת כמו CYMBALTA שניתן לנסות לאחרונה או הזרקות בוטולינום לשרירי האיזור . לא הייתי מחליטה על הטיפול לבד אלה יחד עם הרופא המטפל . בהצלחה