ארוע טראומתי-חרדתי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

19/09/2006 | 11:20 | מאת: סיימון

לד"ר מריאטה שלום! לפני כשבע שנים היה לי מעביד שרדה בי במהלך תקופה של מספר חודשים כתוצאה מהארוע נזוקתי מבחינה נפשית ונתקפתי בחרדה שמלווה אותי עד היום כ"כ בסמוך לארוע התחילו לי גם בעיות יתר לחץ דם (ברצוני לציין שהמל"ל הכיר את התסמין הנפשי כתאונת עבודה) ברצוני לשאול האם יש קשר סיבתי בין הארוע ליתר לחץ הדם? מעולם לא סבלתי מיתר לחץ דם לפני כן. אודה לך על תשובתך.

23/09/2006 | 12:28 | מאת:

שלום ושנה טובה לא ניתן לתת את הדעת בצורה מספיק טובה ללא אינפורמציה לגבי גילך , מחלות הרקע האישיות ומשפחתיות , בעיות רפואיות אחרות, טיפולים תרופתיים. לא ניתן לבצע חשבון מאטמטי ברפואה, כל מקרא זה משהוא אחר . בכל זאת, טראומה נפשית וסטרס מתמשך מכל סיבה יכולים להחמיר את לחצי הדם כאשר מחלת יתר לחץ דם זה אחד המחלות הסטרס שזמנינו מגדישים לנו . אך חשוב לדעת על איזה רקע הסטרס נופל כדי להגדיר עד כמה זה נסיבתי או לא . בברכה