דלקת בעצב הפנים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

21/10/2006 | 23:25 | מאת: מעיין

שלום רציתי לדעת מה זה בדיוק דלקת בעצב הפנים. מה הסיכויים להחלמה מהירה ואילו טיפולים יכולים להיות למחלה זו? מה קורה בשעה שמניקים? האם המחלה או הוירוס יכול לעבור לתינוק? תודה

16/11/2006 | 14:54 | מאת:

שלום רב יש מצב שעצב הפנים נפגע מדלקת וירלית שמקורה בגנגליון שממנו העצב יוצא לפנים נירא שמצב זה מגיע יותר במצבים שיש דיקוי למערכת האימונולגית כמו בזמן מחלות קשות , אצל חולי סרטן , אצל צעירות בזמן הריון , מכייון שהעצב נפגע , השרירים שהוא מפעיל ניחלשים ואז מופיע שיתוק של מחצית הפנים בדרגות שונות מקובל לתת מיד טיפול אנטיוירלי ואנטידלקתי כדי לצמצם את דרגת הפגיעה בעצב . לפי רמת הפגיעה מתערגנת ההחלמה , לפעמים לא מלאה , המחלה לא עוברת לתינוק , ניתן להמשיך ענקה , בהצלחה