קשב וריכז

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

18/09/2006 | 16:57 | מאת: מיטל

אני בת 25 ומזה שנים מתקשה בלימודים בקריאת טקסטים באוניברסיטה. הרבה פעמים קורה לי לקרוא טקסט וכשאני מגיעה לסופו אינני זוכרת את תחילתו. הדבר גורם לי להרגיש חוסר ביטחון וקושי בתפקוד היומיומי. הייתי אצל שני נוירולוגים. האחד המליץ ריטלין בדקה הראשונה והשני אמר שאני צריכה ללמוד לחיות עם זה ללא ריטלין. נשארתי מתוסכלת. שאלתי מי באמת יכול לעזור לי בתודה מיטל

19/09/2006 | 08:59 | מאת:

שלום מיטל את צודקת בזה שאת רוצאה פטרון . יש כ5% ממבגרים שסובלים מהפרעות קשב לפי מחקרים שונים.חלק סבלו מילדות וזה נמשך , חלק פתחו את ההפרעה לאחר תאונות ומחלות . זו היא הפרעה שכיחה שדורשת התיחסות לפחות כמו אצל הילדים אם לא יותר . הגישה היא לא הומוגנית בין הרופאים . לדעתי את צריכה לעבור בדיקה מסודרת כולל שאלון ולפי הצורך איבחון שינה, בדיקה ממוחשבת מסוג CPT (CONTINUOS PERFORMANCE TEST ) , מסוג TOVA או טוב יותר IVA PLUS , שבודקת את הביצועיים שלך ללא ועם ריטלין ולאחר מכן להחליט אם יש בעיה ולטפל בה . ההיבטים הכלליים , והנפשיים חשובים גם כן . לכן נכון לבדוק עיניים , שמיעה , מצב נפשי , בריאות כללית . בהצלחה

06/01/2007 | 16:41 | מאת: יעקב

איפה עושים איבחון קשב וריכז למבוגר בפתח תקווה