כאב חד (חולף) באיזור הצלעות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

28/11/2007 | 17:45 | מאת: אריק

שלום רב! אני בחור בריא מאוד בן 32 שמתפקד באופן מלא ורגיל לחלוטין (כולל פעילות ספורטיבית) למעט עניין זה: בשנתיים האחרונות התחילה אצלי תופעה מציקה ובלתי מוסברת שלמעשה הרופאים שבדקו אותי שללו קשר לתחום התמחותם מאחר וכל הבדיקות נמצאו תקינות לחלוטין. למעשה אני (וגם הרופאים) לא יודע למי לפנות ואף לאיזה תחום רפואי זה שייך. תאור התופעה: בממוצע של פעמיים בחודש אני סובל למשך כמה שעות מכאב מאוד נקודתי באזור הצלעות, באמצע הצד השמאלי, בערך בין הצלע השנייה לשלישית מלמטה. התחושה היא כמו דקירה חזקה באזור הספציפי הזה כאשר כאב הדקירה מתחזק ככל שהנשימה שאני לוקח היא יותר עמוקה. כאשר הכאב הוא חריף אני משתמש באצבע האגודל ולוחץ אותה חזק במקום הכאב – וישנה הקלה מסוימת. עיתוי התופעה: הכאב מופיע לעיתים לאחר פעילות גופנית (אך ישנם פעמים שהוא אינו מופיע לאחריה). הכאב יכול להופיע גם במנוחה ללא קשר לפעילות גופנית. לפעמים לאחר ארוחה (אבל לא תמיד). כאשר הוא מופיע זה נמשך בין שעה לשלוש שעות שבהם קשה לי להתרכז בדברים אחרים ורצוי שאהיה במנוחה. בשאר הזמן (הרוב המכריע) – הכול למעשה תקין, אך אם אקח נשימה מאוד עמוקה אוכל להרגיש כאב קלוש באזור זה. הבדיקות שכבר עברתי בהקשר הזה: - בדיקות לב מקיפות, בדיקות מאמץ וארגומטריה, אקו לב, בדיקות דם– ע"י קרדיולוג- תקין לחלוטין. - בדיקת ראות – ע"י רופא ראות מומחה – תקין לחלוטין. - צילום רנטגן של בית החזה – תקין לחלוטין. - בדיקת כליות – כולל אולטרסאונד, ע"י נפרולוג מומחה – תקין לחלוטין. השאלות לרופא: - מהו פשר הכאב לדעתך ? - ואלו בדיקות נוספות אני אמור לעשות ? - האם רצוי שאעבור בדיקת MRI ? - לאיזה מומחיות מומחיות רפואית זה יכול להיות שייך ? בברכה, ובתודה על ההקדשה מזמנך.

30/11/2007 | 11:08 | מאת:

שלום רב לבעיה שלך יש שם " INTERCOSTAL NEURALGIA " עם PLEURODINIA , שפרושו גירוי שורש עצבי באיזור גב העמצאי בזמן פעילות או נשימה עמוקה , עם כאב שורשי מוקרן חוזר בכל פעם שהחוליות המעורבות נשחקות . זה כאב עצבי אופייני לכן אני לא מבינה את כל הבירור שעברת ושאינו קשור לקליניקה . צריך להבדק על ידי אורטופד גב ונוירולוג , ולבצע הדמיה של חוליות האיזור (ע"ש גבי תחתון ) רשית לשלילת דיסק לוחץ או מימצא אחר , כמו נוירינומה ביציאת השורש הספציפי שמאבחנים בבדיקה נוירולוגית בסיסית . כל טוב