מיגרנה או בעיה אחרת

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

24/11/2007 | 21:09 | מאת: רון

שלום, אני בן 31 בעבר לפני כ15 שנה סבלתי ממגרנות קשות שכללו כאבי ראש חזקים, "עיגולים שחורים", הירדמות של איברים בגוף וכן קשיים בדיבור, לאחרונה לאחר מאמץ גופני קשה אני מקבל מיגרנה שכוללת כאבי ראש חזקים, טשטוש בראיה וכן הירדמות של איברים בגוף( פנים וידיים בד"כ), האבחנה שמדובר במגרנה היא מלפני 15 שנים והייתי מטופל במיגרלב שלא עזר אלא רק שינה ארוכה עזרה, עם הזמן תופעת המיגרנה חלפה. שאלתי היא האם יתכן שהאבחנה כי מדובר במגרנה אינה נכונה? ממאמרים שקראתי בנושא של אירועים מוחיים הסממנים של ארוע מיני מוחי הם כמעט זהים(כאבי ראש, הרדמות של איברים, קשיי דיבור, הפרעות ראיה) האם יתכן שעברתי אירוע מיני מוחי בעבר ללא ידיעתי? האם הרופא המתאים לבדיקת הנושא הוא נוירולוג או שעלי לפנות לרופא אחר? תודה רון

28/11/2007 | 08:18 | מאת:

שלום רב הרופא היחיד שצריך לבדוק אותך הנו הנוירולוג , כל הסיפור והסימפטומים בתחום נוירולוגיה , מיגרנה הנה מחלה כרונית לא עוברת לחלוטין בד"כ למרות שיש תקופות יותר טובות או פחות . תופעות הנילוות כמו רדימות בגוף , טישטוש ראיה , קשי דיבור מתאימים למיגרנה קלסית עם אורה או עם "סיבוכים " =COMPLICATED MIGRAINE , דבר שנגרם על ידי ירידה בהספקת הדם באיזורים שונים של המוח , כמו באירוע מוחי , ההבדל שכאן , במיגרנה תמיד הכל עובר מכיוון שאין חסימה ריאלית של כלי הדם אלה רק כיווץ זמני . כל טוב