גידול במוח ואפילפסיה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

19/10/2007 | 21:35 | מאת: נערה 21

שלום רב. חוויתי שלושה התקפים אפילפטיים- אחד לפני חצי שנה ושניים נוספים בהפרשי דקות אחד מהשני באותו יום. (בכל ההתקפים איבדתי הכרה, פרכסתי וכל מה שכרוך בהתקף אפילפטי). הייתי מאושפזת עד לא מזמן לאחר ההתקפים האחרונים- כאשר תוצאות CT תקינות. בדיקת הEEG יצאה לא תקינה בתוצאותיה כשבוע לאחר ההתקף וגם כחודש אחריו, מה שגרם לחריגות וחומרת המצב. כעת יש לי עוד בדיקות שעלי לעשות בכדי שישללו אפשרויות נוספות למחלת האפילפסיה. הבדיקות הנוספות הן: סוכר, CPK (היה לי גבוה מהרגיל במהלך האשפוז). דיברו איתי במכון הEEG (טרם עברתי את הבדיקה) גם על האפשרות שיש לי גידול במוח, אך לא ידעו אותי באיזו בדיקה אני יכולה לברר זאת, כשבנתיים הנני במצב של חוסר ודאות מוחלט. לכן אני מפנה שאלה זאת אליך, בתקווה שתוכל לסייע לי כמיטב יכולתך. בתודה מראש.

20/10/2007 | 19:39 | מאת:

שלום רב סבירות נמוחכה מאוד לגידול שלא רואים בCT מוח ולא גורם לבעיות אחרות . בכל זות מקובל להתקפים אפילפטיים להשלים בירור עם MRI מוח שמדויק יותר בבדיקת מבנה של המוח . חוץ לכך רוב התקפים האפילפטיים נגרמים מבעיות ביוכימיות וחשמליול במוח ולא בגלל גידולים . כדאי להמשיך בבירור כל טוב