ציסטה ארכנואידלית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

09/10/2006 | 10:40 | מאת: blam2

בני בן 11 שהוא גם ADHD עבר בדיקת MRI ממיצאיה היו "ציסטה ארכינואידלית גדולה (56על 50על38מ"מ) משמאל עם רושם לאפקט מסה מקומי לא מודגם ממצא תוך פרנכימתי" א. מה פרוש כל זה? ב. האם זה חמור? ג. האם זה קשור להפרעות הקשב והריכוז שלו?

14/10/2006 | 06:42 | מאת:

שלום רב נוחכות ציסטה ארכנוידלית מחייבת בדיקה נוירולוגית מסודרת וEEG בשאלה על תרומה אפשרית של הציסטה , שהנה דפקט מבני , להפרעות חשמליות במוח . לא תמיד הציסטה בעלת משמאות אך חייבים לבדוק קודם , כדי להיות בטוחים שמה שאנחנו חושבים שזה הפרעת קשה לא תהיה הפרעה חשמלית ממקור זה . בברכה