סחרחורות ובדיקת ENG

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

30/07/2007 | 19:51 | מאת: שבתאי

לפני כשנתיים עברתי ארוע מוחי קל חולף, ללא אשפוז וללא סימנים. אני בטיפול נורמיטן + אנאלדקס. לחץ הדם הממוצע בסביבות 120/54 דופק 55 לפני חודש מתוך שינה התעוררתי שטוף זיעה עם סחרורות קשות מאוד ובחילה איומות מלוות בהקאות. במיון ביה"ח נקבע כי אני סובל מורטיגו. בדיקת שמיעה ובדיקת BERA תקינות. אני מקבל אגי'סרק/בטיסטין 2 ביום עתה, הומלץ לי לבצע בדיקת ENG. מה עלולה להיות הסיבה לסחרורות שחוזרות בעוצמה פחותה מדי פעם? האם יש טיפול? מה מהות בדיקה זו? והאם קיימים סיכונים לבדיקה ואם כן מהם? בתודה מראש על העזרה...

04/08/2007 | 22:49 | מאת:

שלום רב ורטיגו מקורו לא מוח אלה אוזן פנימי , מדובר בתופעה שיכולה לחזור של סיחרור שבעיקר בשינוי תנוחה . לכן יש פיזיוטרפיה לשיפור היכולת של אוזן פנימית להתאים את עצמו לשינוי בתנוחה . (VESTIBULAR PHYSIOTHERAPY ? ) הבדיקה ENG לא נעימה אך לא מסוכנת , כדאי לגשת בליווי לבדיקה , טיפול סימפטומטי עם אגיסרק ופיזיוטרפיה משפרים את התופעה . אך תמיד כמובן יש מקום לשלול בעיה רצונית יותר . כל טוב