אם זה אפילפסיה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

27/07/2007 | 23:27 | מאת: פולינה

שלום! בתי בת 11 שנים לפני חודש עבדה הכרה עם גילגולי עניים. נישלחנו לעשות EEG רגיל וגם בשינה .תוצאות תרשים רגיל ( במצב ער היו תקינות) אבל בתרשים שינה היה התקף אפילפסי קטן מאוד ללא פירכוסים לאורך 4 שניות מה זה אומר ? אפילפסיה יכולה להתחיל בגיל 11 ואצל ילדה בריאה , בלי תורשה למחלה זה ובלי פגיות ראש? איך מטפלים במחלה ומה סיכוי הצלחה? אם בתי כל חיים תצתרך טיפול ולמה זה קורה לילדה בריאה? תודה.

04/08/2007 | 21:48 | מאת:

שלום רב לא קובעים מחלה לפי התקף בודד וגם לא לפי תרשים אחד . צריך לקחת את הילדה לנוירולוג ילדים ולעבור את כל הבירור כולל MRI מוח ובדיקות נוספות של EEG , בחסך שינה או בVIDEO-EEG , לפני שמחליטים . המחלה יכול להתחיל גם בגיל זה וגם ללא רקע משפחתי . כל טוב