הרדמות איברים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

26/07/2007 | 17:53 | מאת: רן

שלום לך דוקטור וערב טוב, אני בן 20 חייל ומעוניין לקבל הפניה לנוירולוג, תאמרי לי האם זה חיוני. כבר חצי שנה אני סובל מכך שבלי סיבה נרדמות לי הידיים הרגליים וכפות הרגליים, זה קורה לי לעיתים קרובות, בצעתי בדיקות דם שגרתיות: הטריגליצרידים תקינים נמוך, כולסטרול LDL תקין ו HDL גבוה (תקין) לחץ דם נראה לי תקין סיסטולי יחסית גבוה ברוב המדידות מעל 130 (אני משום מה מאוד מתרגש כשאני נמדד) והדיאסטולי לא עבר את ה80 נע בן 60 ל 80... באופן כללי אני מרגיש טוב, חוץ מעייפות כרונית ומן הרגשת HIGH כזאת מוזרה מדי פעם. מה עלי לעשות והאם זה מסוכן בתודה והמשך ערב נעים, רן.

04/08/2007 | 21:35 | מאת:

שלום רב האם זה קורא במצבי מנוחה או בפעילות !? במצבי מנוחה יש תופעה הניקראת "רגליים עצבניות " או RLS וזה דורש בדיקה נוירולוגית כולל EMG ובדיקות דם במיוחד רמת ברזל ופריטין בדם (מעל 50 ) , רמות ויטמינים בדם . גם במצבים אקטיביים יש צורך בבדיקה נוירולוגית ו EMG . חשוב לברר במשפחה נוכחות תופעה כזות ולברר האם העייפות הכאונית קשורה להפרעה תנועתית בשינה (מעבדת שינה ) בקשתך לבדיקה מוצדקת כל טוב