כאב חזק בעין וגלולות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

26/07/2007 | 12:10 | מאת: חמודה

שלום אני בת 27, בשנה האחרונה נוטלת גלולות מרסילון. לפני מספר ימים היה לי טשטוש פתאומי בראיה שלאחר מכן הפך לכאב ראש ולחץ חזק בעין שמאל. הייתי אצל רופא עיניים שעשה בדיקה יסודית ( עם הרחבת אישונים) ולא התרשם מדלקת או הפרעה אחרת. לדעתו זה אולי מגרנה? (שבחיים לא היה לי). אח"כ התחיל הלחץ מצד המשפחה ללכת לנוירולוג לברר... והשאלה שלי אחרי כל הסיפור הזה: אבא שלי שמע שגלולות למניעת הריון יכולות לעשות הפרעה בזרימת הדם, והוא עוד יותר נלחץ כשהוא שמע סיפור של חברת משפחה שספרה שכשהאחינית שלה הייתה בת 20 (והשתמשה בגלולות) היא חטפה שיתוק בחצי צד בפנים (ארוע מוחי?) ועכשיו כולם מלחיצים אותי... יש לציין שבעברי השתמשתי כ-5 שנים בגלולות (עם הפסקות של הריונות), אינני מעשנת, ולא זכור לי התקף כאב כזה בעין... אודה לתשובתך

04/08/2007 | 21:06 | מאת:

שלום רב לקיחת גלולות מעלה את הסיכון להתקפי מיגרנה יותר אצל אנשים עם רקע אישי או משפחתי של מגרנה ופחות אצל אחרים . זה נכון שטיפולים הורמונלים מעלים קרישות הדם ואם יש רקע לבעיה בקרישות הדם מתן הגלולות יכול להביא לסיבוכים עד כדי אירוע . אומנם זה נדיר , היום יש מודעות גבוהה ואנשים נבדקים לפני שמקבלים טיפול הורמונלי . האירוע שאת מספרת נישמע מגרנה לכל דבר אין כל צורך להלחץ עד כדי כך , יש התקפים מיגרנוטיים לפעמים גם אצל אנשים ללא מיגרנה בעבר .מכיוון שאבחנה לש מיגרנה דורשת מספר התקפים כשה מופיע לראשונה וללא רקע מחייב בירור . הייתי ממליצה בדיקות דם לקרישות דם יתר , מעקב נוירולוגי והפסקה זמנית של הגלולות עד סיום הבירור . כל טוב