מיגרנה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

26/07/2007 | 03:05 | מאת: רוני

הי ד"ר אולי את תוכלי להציל אותי. אני בת 25 ובערך מגיל 21 התחלתי לסבול מטשטוש ראייה כמו אאורה שיש לפני הכאב ראש אך לא תמיד מגיע הכאב ראש. שמעתי שיש מיגרנה רק עם אאורה ללא כאבי ראש האם זה נכון ואם כן יש טיפול תרופתי לכך? כי פשוט אינני מסוגלת כמעט להחשף לאור ישר אני רואה זיזגזגים והזיות ראייה ובדיקת עיניים תקינה.הבנתי שיש קשר בין מחלת לב ולבעיות בכלי דם לבין המיגרנה. אני מעשנת המון זמן ויש לי קשיי נשימה ודפיקות לב מהירות לעיתים ומרגישה שאין זרימת דם לראש . מה זה אומר? איזה בדיקות עליי לעשות? והם סימנים כחולים על הרגליים באופן תמידי מראה על איזה בעיה בכלי דם? סליחה על השאלות הארוכות אך אני בלחץ.. הלכתי לרופאים והם לא הכי עזרו לי בטיפול התרופתי למיגרנה - טופמקס

04/08/2007 | 20:56 | מאת:

שלום רב יש מגרנה עם אורה ללא כאב , האורה מצביעה על הפרעה בזרימת דם באיזור ספציפי של המוח או של הרשתית העין לכן אופציה אחד למנוע מחלות ומצבים שיכולים לפגוע בתקינות כלי הדם או הקרישה ולקבל תכשירים ומפחיטים קרישה כמו אספירין או אף שמן דגים , אומגה3 . למשל העישון והגלולות מעלות קרישות הדם ורצוי להפסיק אותם . המיגרנה מאוד רגישה למצבים גופניים לא תקינים , עייפות , נשימה לא יעילה עם חימצון מופחט של המוח ואחרים . לגבי בעיות לב , מבררים מומי לידה בחלל הלב כמו PFO , ויש מקראים שגילוי וסגירת הפתח הזה עוזר לכאבי המיגרנה . טופמקס זה טיפול מניעתי טוב לכאבים אך לא לאורה . רצוי מעקב עיני , בירור כלי דם כמו דופלקס צווארי ואקו לב , הדמיה MRI של מוח כדי לשלול בעיות נילוות . כל טוב