שטף דם מוחי שמאלי בתינוק בן 8.5 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

10/06/2007 | 10:32 | מאת: אמא'לה מודאגת

שלום רב, לבני בן ה-8.5 חודשים יש אוטם ישן בעקבות שטך דם מוחי בצד שמאל מתבטא בספזימוס מיוטאנס,תונוס שרירים נמוך בכל צד ימין,טווח ראיה עד 30 מעלות ימין ומרחק הראיה של עד חצי מטר, היתה בעיה של עיכוב התפתחותי של 5 חודשים (כיום אין עיכוב התפתחותי מוטורי כלל). למרות שהרופאים שמטפלים בו מאוד אופטימיים לגבי התפתחותו לא ידוע עד היום מה יקרה /יהיה עם הראיה שלו בעתיד.הבנתי כי תאים פגומים מתחלפים בתאים חדשים בעיקר אצל תינוקות וילדים צעירים - האם יש סיכוי איי פעם שיראה כמוני וכמוך??? האם ישנם טיפולים או מרפאות אפילו פרטי אפילו בחו"ל שיוכלו לעזור לו??? אודה מאד אמא'לה מודאגת

16/06/2007 | 21:10 | מאת:

שלום רב תאי המוח לא מתחלפים אך יש תהליכי שיקום על ידי לקיחת תפקידים על ידי תאים אחרים , תאי רזרבה, כמו כן המוח מאוד פלסטי ויודע לקחת מפה ולתת לשם כדי לבצע קומפנסציות . לכן חשוב מאוד להפעיל את הילד וכך את מוחו עך ידי תרגילי ראיה , פעילות מחייבת תנועות עיניים וראיה מרחבית (כמה שיותר צבעים ומשחקים עם קוביות , תמונות , מחשב ) כך הדפיציט של היום יצתמצם במהלך הגדילה . ניתן להיות אופטימי כל טוב