חוסר טיפול

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

24/05/2007 | 18:38 | מאת: יעל

שלום רב! אני חיילת בת 19. לפני חודשיים התחלתי להרגיש נימול בכפות ידיי ורגליי (היה תהליך החמרה של חודד וכעת מצב סטטי במשך חודש). הייתי מאושפזת באיכילוב ובצעתי LP ו EMG . בדיקת הLP הייתה טראומטית (הרבה כדוריות אדומות, לבנות). אני מאד מתוסכלת. לא טיפלו בי כי לא בטוחים מה יש לי (גיליאן בארה, CIDP, כשל מע' חיסונית). כעת רוצים שאני אחזור על כל הבדיקות (כולל LP שסבלתי ממנה מאד). א. האם אני חייבת לעשות LP חוזר? ב. מה יש לי? ג. האם ישנה דרך טיפול שלא מציעים לי? אשמח אם תעני על שאלותיי, תודה

24/05/2007 | 20:08 | מאת:

שלום רב רפואה לא מטמטיקה ולא תמיד ניתן לאבחן מיד כל דבר, אין לך סיבה לתיסקול יש מחלות שיכולות לעלם גם לבד , ללא טיפול או עם הזמן יכולות להחמיר ולאפשר איבחון מאוחר . לכן חוזרים על חלק מבדיקות שלא היו רלבנטיות קודם . בצד שני עד שאין אבחנה ברורה לא ניתן לקבוע כל טיפול , צריך בסבלנות לעקוב לאחר סימני המחלה כדי להבין אותה ולעצור . חשוב לתת אימון במטפלים ולשתף פעולה . כל טוב