corpus callosum

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

21/05/2007 | 11:43 | מאת: שלמה

אני בן 60. לאחרונה בצעתי בדיקת CT מוח שהיתה תקינה. להפתעתי, נרשם בפענוח הבדיקה שיש לי חסר מולד של הקורפוס קלוסום. לפי המידע הרפואי , מי שאין לו את האזור הזה במוח צריך להיות עם בעיות תפקוד שונות וקשות. כאמור אני בן 60, בן אדם נורמלי לחלוטין ורק עכשיו נודע לי על החוסר הנ"ל. האם אפשר לקבל הסבר, איך יתכן שהחסר הנ"ל לא מתבטא, לא פגע בי והכישורים השכליים שלי תקינים לחלוטין.

24/05/2007 | 18:56 | מאת:

שלום רב קודם כל בדיקת ההדמיה רלטיבית ולא מדוייקת , יש דברים שלא ניתן לראות בה, קורפס קלוזום הנו מבנה של גשר שמקשר מרכזים מהמוח ימין לשמאל , כולו בנוי מסיבים , יתכן שקיימים סיבים בודדים שמתפקדים בשביל כולם אך לא ניתן לראות אותן בצילום זה . בצד השני ידוע שהמוח מאוד פלסטי ויודע לקחת מפה ולעביר לשם לפי הצריכים שלו כך הוא יודע לתפקד נעדר על חשבון פחות כלים . כל זמן שתפקודך תקין אין כל משמאות למבנה של המוח בבדיקה , כל טוב