נימול ובדיקת EMG

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

21/05/2007 | 10:02 | מאת: רועי

שלום רב, אני מקווה שאני בפורום הנכון, ואם לא אז תפנו אותי בבקשה לפורום המתאים. שאלתי היא כזו: לפני מספר ימים התחלתי להרגיש נימול בכף רגל ימין ומעט ברגל עצמה, ותחושה מוזרה בכף הרגל. כמו כן, בימים האחרונים נוסף לכך סוג של כאב (דומה לכאב שקיים בכף הרגל במסעות במסגרת צבאית). פניתי לרופאה, והיא הפנתה אותי לבדיקת EMG, ובקשה ממני לבצע גם בדיקות דם. 1. האם יכול להיות שמדובר בבעיה עצבית ברגל, או בעיה עצבית בעמוד השדרה? 2. האם יכול להיות שמדובר בבעיה אורטופדית של כף הרגל? 3. האם ידועות עוד סיבות לתחושות שתיארתי? אשמח לשמוע את דעתך, ותודה על העזרה. בברכה, רועי

24/05/2007 | 18:51 | מאת:

שלום רב נימול ברגל בד"כ ממקור עצבי כשאר יכולה להיות בעיה ברמות שונות מגובה של ע"ש עד לכף הרגל , מטרת הבדיקה EMG למקם את הבעיה , לציין שאין לבצע EMG פחות ב10-14 ימים מאז תחילת התופעה , מכיוון שלא תמיד רואים מימצא בימים הרשאונים כל טוב