ניתוח קיבוע צווארי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

19/05/2007 | 15:28 | מאת: מודאגת

ד''ר שלום, עברתי ניתוח קיבוע צווארי לפני שנה . ובבדיקת mriלאחר הניתוח נאמר לי שיש עדיין לחץ תת חריף . עדיין יידי נירדמות וחסרות תחושה כמו מלפני הניתוח . הייתי אצל נוירולוג שטוען שהכל מאותו איזור של הניתוח . וסיבת תחושותי נובעות מהלחץ התת חריף הזה . ואני שואלת ... לי נאמר לפני הניתוח שמרחפת עלי סכנת שיתוק אם לא אעבור את הניתוח . האם הסכנה הזו חלפה ????? למרות שיידי עדין נירדמות וחסרות תחושה ? ? נאמר לי לפני הניתוח מהמנתח שהידים יפסיקו להרדם לי אחרי הניתוח . הנזק ישאר שהיה .. אבל היידים לא ירדמו עוד כי ישוחרר הלחץ בניתוח . . ד''ר אני כבר לא מאמינה למנתח שלי לי ניראה שבניתוח אולי לא שוחרר כל הלחץ או שבעקבות הניתוח נוצר לי לחץ על חוליה אחרת . מה עושים במצב כזה ? תודה וברכה לך על הסברך

20/05/2007 | 19:06 | מאת:

שלום רב בד"כ לחץ על חוט מספיק קשה כדי להבאי לצורך בניתוח גורם נזקים מקומיים מסויימים שלא חולפים לאחר שיחרור הלחץ , מדובר ברקמת חוט שידרה עם עשרות סיבים עדינים שמוליחים תחושה שלאחר זמן מה של לחץ נפגעים בלתי הפיך וכך נישארים לתמיד . יש שיקום וטיפולים של שיקום ממושך שדרכם משפרים תיפקודים הפגועים של המערכת העצבים המרכזית (חוט שידרה ) אך לא מחלימים מזה . מטרת הניתוח למנוע פגיעה קשה יותר בסיבים נוספים שיכולה להביא לשיתוק ולשם כך הניתוח . אין לדעתי כל סכנה בהמשך לכך עם כי צריך לראות את תוצאות הMRI ואת החולה , אך כי כלל הסיכון הזה חולף עם הניתוח . כל טוב