עמילואיד אנגיופתיה-המשך

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

16/05/2007 | 20:54 | מאת: דליה

דר' אנקה שלום ותודה על התגובה טרשת נשללה במהלך האישפוז הראשון, בו גם נעשה ניכור. האם האבחנה אינה ודאית לדעתך?בצינטור המוח נשלל וסקוליטיס, מה אם כן הכיוון? אני מנסה לאתר נוירולוג מומחה למחלות כלי דם במוח, ופשוט אינני מוצאת. האם מומחה שכזה הוא הכתובת לחוות דעת נוספת? ומדוע יש דימומים חדשים? המיקום גם הוא חדש, ומה משמעות המילה נגעים? סליחה על מבול השאלות, אני אובדת עצות. מודה לך מאוד דליה

21/05/2007 | 20:09 | מאת:

שלום לך לא תמיד אנחנו יכולים להתאים את הקליניקה למימצאים , לכן יש מצבים שנכון לבצע איבחון רקמה , TISSUE DIAGNOSIS , ביופסיה ממקום פגוע שניתן להגיע אליו ללא בעיות . (אם קיים ) . מומחים למחלות כלי דם ישנם , ד"ר שטרייפלר בבילינסון לדעתי , ד"ר למפל בוולפסון , פרופ בורנשטיין באיכילוב ואחרים . נגעיים הכוונה נקודות של פגיעה ברקמה , לא מדובר במחלה דלקתית (וסקוליטיס ) אלה במחלה ניוונית כאשר דופן כלי הדם מתפורר וזה גורם לדימומים נקודתיים או יותר גדולים . הייתי ממליצה גם על מיפוי מוח לבירור הפרפוזיה המוחית ויעוץ נוסף כל טוב