קצר במוח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

15/05/2007 | 14:00 | מאת: איילת

ד"ר שלום רב. לפני כחודש וחצי היה לי קצר במוח שהתבטא כמו התקף אפילפסיה- אובדן הכרה, פרכוסים, הקצפה, נשיכת לשון. מספר דקות לפני האירוע "התנתקתי" מהסביבה, יכולתי רק לחשוב אבל לא להגיב כלפי חוץ- לא פיזית ולא מילולית. אובדן ההכרה נמשך כ20-30 דק' והתעוררתי רק בבי"ח. עברתי CT ביום האירוע, בצילום חשתי זרם כואב בכל הגוף אך הוא יצא תקין ויום למחרת עברתי EEG שיצא לא תקין והושארתי שבוע לאשפוז בבי"ח (בסוף האשפוז עברתי שוב EEG והוא יצא תקין). במשך שבוע וחצי לאחר המקרה היה לי אובדן תחושה ברגליים בעת ההליכה. בהמשך עוד סבלתי מהרבה סחרחורות, כאבי ראש, חום (4 פעמים בחודש האחרון) ולחץ דם גבוה שהחזיר אותי לאשפוז חוזר. הדבר גם גרם לי לקושי בעבודה (עבודה עם מחשב)- סחרחורות, כאבי ראש, לחץ דם. הרופא הנוירולוג כשבדק אותי אמר שיכול להיות שאלו סימנים מקדימים להתקף נוסף. -ממה יכל להגרם מה שקרה לי? האם יש ביכולותי להמנע מעוד התקף? והאם אני יכולה להמשיך לעבוד במחשב או שהוא מגביר את הסיכון? הנני רק בת 20. בתודה מראש, איילת.

20/05/2007 | 20:35 | מאת:

שלום רב את צריכה לבדוק עם המטפלים בך האם האבחנה הסופית שנקבעה היא אפילפסיה ואם כן יש לקבל טיפול מניעתי כמקובל . רצוי גם לשלים בירור עם MRI מוח ורישום סביב השעון של פעילות המוחית בEEG או בVIDEO-EEG באישפוז , כל טוב