שאלה.

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

15/05/2007 | 13:46 | מאת: אורן

שלום, אני בן 29 במשקל גוף בינוני(בתהליכי ירידה נוספת) אני נוטל ציפרלקס תקופה של חצי שנה לערך עקב תקופה של דכדוך ודיכאון-בכך יש לציין התרופה עשתה פלאים לשיפור תחושותיי. שמתי לב בתקופה האחרונה (ייתכן שזה התחיל עוד לפני נטילת התרופה) לתחושת נימול ברגלי השמאלית כאשר זו אינה מונחת על הקרקע. האם זהו דבר שאני צריך לחשוש ממנו או להתייחס אליו רפואית? תודה מראש אורן.

20/05/2007 | 20:27 | מאת:

שלום רב אין קשר ישיר בין התרופה לבין התחושה של נימול ברגל אך קיים קשר פוטנציאלי , התרופה יכולה להגביר את התופעה ששמה "רגליים עצבניות" , תחושת נימול או כאב ברגליים במצבי מנוחה , לכן רצוי לבדוק את ההפרעה על ידי נוירולוג ובדיקת EMG \ ובהמשך לא לקבל את הציפרקאלקס בערב, הליכה ופעילות גופנית בערב לפני שינה ומעקב נוירולוגי . כל טוב